Skup się na ilości makroskładników i jakości spożywanych produktów,a nie na jakichś lipnych wyliczeniach B:2,5g/kg W:3g/kg T:1-1,5g/kg. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. [...]
eee... platki owsiane na śniadanie, makaron zamiast ziemniaków na obiad, ryż po treningu, kasza gryczana przed, twaróg przed snem. no mozna jesc wiecej niż trzeba ale to przyjemne nie jest. ja mam dosc prosta dieta dla 70kg chlopca. jak chcesz to moge dac Zmieniony przez - tyson911 w dniu 2007-08-12 18:32:05
Wstęp sadze ze suple są dobrze rozpisane wiec tylko ogólnie o dietkę chodzi z góry dziękuję // NO SPOKO , NA SUPLE TEŻ ZERKNE Dane o sobie * nie wypisuje dokładnych ilości w gramach i kaloriach ale jest to policzone bardzo dokładnie !! // OK *wiek 18 lat *staż 2 lata *waga 82 rano *cel masa *pierwsza dokładna tj. (policzona i sprawdzona [...]
[...] godzinę spokojnie w miejscu naparzać ale myślę rowerek skołować jakiś bo stary poszedł się yebać a żarło to standard makaron graham lub z pszenicy durum, ryż preparowany, kasza gryczana, płatki owsiane, kasza kuskus czasami, mięsko drobiowe, wołowe, wieprzowe, jaja, ser twarogowy na noc z jakimś tuńczykiem albo jajkiem, oliwa z oliwek i [...]
Witam, Wiek:14 Wzozrost:178 cm Waga: 63 Staż: 4 miechy Zapotrzebowanie dzienne kalori: 2800 -/+ I Śniadanie: Mleko spożywcze 2 % tłuszczu 1 szklanka Płatki owsiane 100 g 4 całe jajka Orzechy włoskie 30 g Miód pszczeli 30 g II Śniadanie: Ryż biały 100 g Marchewka z groszkiem 100 g Ser twarogowy chudy 50 g B Posiłek przed siłką: Ryż [...]
[...] węglowodanów myślałem ale piszesz że nie dla mnie... uzupełniaj węglowodany po meczu , ale nie odżywkami tylko węglowodanami złożonymi z naturalnego pożywienia np. kasza jęczmienna/gryczana, ziemniaki (tylko po wysiłku), pieczywo pełnoziarniste, makaron jasny/ciemny... Zazwyczaj grywam wieczorem, więc mam opory z jedzeniem posiłków na [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
Witam. Jestem kobietą, mam 26 lat, 167wz i 57kg. Oto moja dieta na budowanie masy mięśniowej. Proszę o poprawki.Moje zapotrzebowanie kaloryczne to 3000kcal. Posiłek I godzina 7.30 1. Mąka pszenna typu 550 -50g (trzeba ważyć) 2. Białka jaj -30g (2-3 sztuki) 3. Mleko 0,5% -20g (1/10 szklanki) 4. Kakao -10g (1 łyżeczka) 5. [...]
Dam Ci kilka wskazówek. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z [...]
Witam mam 184 cm wzrostu, waze 70 kg chcialbym zebyscie mi pomogli troche zmienic moja diete(pierwszy raz ukladalem takze jest pewnie b,duzo bledów) z góry dzieki za pomoc I sniadanie mleko 2% 350 g platki owsiane 125g rodzynki 10g slonecznik 10g oliwa z oliwek 10g MALO PELNORARTOSCIOWEGO BIALKA, DORZUC NP. 50-70GR TWAROGU TO BEDZIE OK. 808 [...]
mam pytanie. czy kasza gryczana prażona firmy VITA-NA (nie reklamuje tej firmy, powiedzmy ze jest hu..wa)moze miec 29,5g białka? czy to wał. napisane jest na opakowaniu ze ma 29,5g białka, ww przyswajalne 50g, tłuszcz 1,3g. a zazwyczj kasza ma 12g bialka dzieki
stnrm- zrob tak aby w posilkach okolotreningowych znajdowala sie najwieszka liczba ww w ciagu dnia.jezlei to zwykla dietca redukcyjna zastosowal bym standardowe posilku 1-1,5h przedtrenigniem WWzlozone+bialko(np. ryz paraboliczny+mintaj), oraz po treningu rozniez WWzlozone+bialko(np.kasza gryczana+piersi kurczaka).
Wskazówki na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]